lunes, 9 de noviembre de 2015

Cicle de conferències científiques per la celebració del Congrés d'Investigació Biomèdica

Dimarts 10 de novembre s'inaugura el cicle de conferències científiques organitzades amb motiu de la celebració del Congrés d'Investigació Biomèdica que tindrà lloc al febrer de 2016. "Interacció de les cèl·lules mare neurals amb el seu ambient: llar dolça llar", a càrrec d'Isabel Fariñas, catedràtica de la Universitat de València de Biologia Cel·lular i Parasitologia.

"Interacció de les cèl·lules mare neurals amb el seu ambient: llar dolça llar", a càrrec d'Isabel Fariñas, catedràtica de la Universitat de València de Biologia Cel·lular i Parasitologia.

10 de novembre a les 17.30 hores .
Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia Campus de Blasco Ibáñez

El concepte de "cèl·lula mar" (CM), associat a la medicina regenerativa forma part ja del nostre llenguatge quotidià. Dins de la denominació incloem cèl·lules de distints òrgans: CM embrionàries, cèl·lules pluripotents induïdes, CM adultes.

Aquestes CM adultes es troben en ubicacions molt concretes i el microambient o "nínxol" específic que les envolta regula la seu enorme plasticitat i persistència. Moltes de les senyals que regulen el comportament de les CM en els nínxols són encara desconegudes i queda encara molt per a comprendre de la biologia bàsica de les CM adultes.

No obstant això, els coneixements derivats de l'estudi d'aquestes cèl·lules podria conduir no sols a millorar els cultius que es realitzen en l'actualitat, sinó a plantejar la possible reactivació controlada de les CM endògenes, eliminant la necessitat de transplantament en medicina regenerativa. La comprensió de cóm funcionen les CM adultes està canviant, a més, la nostra forma de pensar sobre l'envelliment o el càncer, és a dir, de cóm ens comprenem a nosaltres mateixa.

En aquesta xerrada es presentaran alguns dels resultats del nostre grup en aquesta temàtica i cóm es va arribar a ellscom a forma d'explicar el quefer científic.

10 de novembre a les 17.30 hores .
Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia Campus de Blasco Ibáñez

 
 
Universitat de València
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència
Edifici Beatriu Civera
C/Serpis nº 29
46010 València
Tel.963395000
Fax.963395008
web:
http://www.uv.es/cdciencia
facebook: http://goo.gl/fpkVhW
twitter: http://goo.gl/wVOzKb
Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. 
Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça
cdciencia@uv.es

CLÀUSULA DE CONFIDENCIALITAT 

Aquest missatge ha estat generat des d'un compte de la Universitat de València per a les finalitats pròpies de la institució.
El seu contingut es considera confidencial i, llevat que la seua naturalesa així ho exigisca, no se'n permet la reproducció o distribució sense autorització expressa.
Si heu rebut indegudament el correu, us demanem que advertiu d'aquest fet al remitent i que l'elimineu.
En el lloc web institucional de la
Universitat de València podeu consultar les nostres condicions d'ús i polítiques de privacitat pel que fa a l'enviament de correu electrònic (http://links.uv.es/E0GKasq, http://links.uv.es/26uC3dX).
Podeu comunicar qualsevol incidència relacionada amb la recepció dels nostres correus electrònics, i en particular aquelles que es relacionen amb la seguretat i la confidencialitat, mitjançant lopd@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario