DIA DE DARWIN
Dia de Darwin 2012
08.02.2012 / 09.02.2012
Dimecres 8 de febrer
Octubre Centre de Cultura Contemporània
19.00h: Bar de Ciències: "Som esclaus dels nostres gens?"
Som realment lliures o ens condiciona la biologia? Quina és la base genètica del llenguatge? La violència és cultural o natural? Hi ha un gen de la creativitat o de la religiositat?
Amb motiu de la publicació del llibre L'enigma de la llibertat: una perspectiva biològica i evolutiva de la llibertat humana (Bromera/PUV, 2011)
Intervenen: David Bueno (Universitat de Barcelona) i Ester Desfilis (Universidad Complutense). Modera: Núria Cadenes (periodista d'El Temps).
Dijous 9 de febrer
A la sala Charles Darwin, Aulari Interfacultatiu, Campus de Burjassot-Paterna
12.30h: Conferència "Autocatàlisi, RNA i l'origen de la vida"
A càrrec de Mauro Santos (catedràtic de Genètica de la Universitat Autònoma de Barcelona).
Autocatàlisi, RNA i l'origen de la vida
El problema de l'origen de la vida és també el problema de l'origen de la capacitat d'evolucionar por selecció natural. No es pot entendre la vida sense els seus dos components essencials: metabolisme i informació. En gran part el debat sobre l'origen de la vida s'ha centrat en quin d'aquests dos components s'originà primer. La resposta passa por desnugar el següent nuc gordià: és improbable que polímers com l'RNA s'originaren sense l'evolució prèvia d'un metabolisme primitiu, però també és poc plausible que un metabolisme primitiu puga evolucionar sense un control genètic previ. És evident que la vida desnugà el nuc gordià. La solució consisteix en entendre com un sistema autocatalític pot arribar a ser una unitat evolutiva amb les següents propietats: reproducció, herència i variació.
Una iniciativa de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, la Facultat de Ciències Biològiques, la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València i Acció Cultural del País Valencià i patrocinat per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), la Societat Catalana de Biologia i la CAM.
més informació feu clic ací
Universitat de València
Gabinet de Política Científica
C/ Amadeu de Savoia nº 4 2a planta
46010 València
Tel. 963395000
Fax. 963395008
http://www.uv.es/cdciencia
Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça cdciencia@uv.es
No hay comentarios:
Publicar un comentario