martes, 21 de febrero de 2012

Física de Partícules a l'Institut



FÍSICA DE PARTÍCULES A L'INSTITUT

OEl Centre Nacional de Física de Partícules, Astropartícules i Nuclear (CPAN), projecte Consolider-Ingenio 2010, i els seus centres participants inicies un cicle de conferències divulgatives per a Instituts d'Ensenyament de Secundària.

Els temes de les conferències abasten els àmbits on treballen els grups d'investigació del CPAN: la Física d'Altes Energies i el LHC, el major accelerador de partícules del món que tracta de desvetllar qüestions com l'origen de la massa o l'existència de partícules supersimétriques; les teories sobre l'origen i final de l'Univers realitzades pels experiments en Física d'Astropartícules; o les investigacions més actuals en Física Nuclear, relacionades amb les seues aplicacions en el diagnòstic i la teràpia mèdica, entre altres temes.

Aquesta activitat es desenvoluparà fins al final de l'actual curs.
Podeu trobar més detalls sobre la participació i la relació de xerrades en el web:

http://www.i-cpan.es/bachillerato/charlas_participa.php

Aquest cicle de xerrades s'uneix al taller "Física de Partícules a l'Institut: Investiga amb el LHC", que els centres CPAN celebren durant la Setmana de la Ciència. Amb aquestes activitats el CPAN pretén fomentar el coneixement sobre la física de partícules, astropartícules i física nuclear entre els estudiants d'ensenyament secundari, com a part d'un dels seus objectius fonamentals de contribuir a incrementar la difusió de la cultura científica en la societat.

 

Càtedra de Divulgació de la Ciència

Universitat de València

Gabinet de Política Científica

C/ Amadeu de Savoia nº 4  2a planta

46010 València

Tel. 963395000

Fax. 963395008

http://www.uv.es/cdciencia

 

Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.  Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça cdciencia@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario