viernes, 24 de abril de 2015

La Xarxa Valenciana d'Universitats celebra una Setmana Saludable

La Xarxa Valenciana d'Universitats celebra una Setmana Saludable

La Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables -integrada per la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d'Alacant, la Universitat Jaume I i la Universitat Miguel Hernández- ha organitzat la Setmana Saludable entre el 27 i el 30 d'abril amb motiu de la celebració de dos dies mundials, el de la Seguretat i la Salut al Treball –establert per l'ONU el 28 d'abril- i el de la Salut, el qual va tindre lloc el passat dia 7 i es va centrar en la innocuïtat dels aliments.


La Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables (REUS) forma part dels projectes impulsats per l'Organització Mundial de la Salut per a fomentar els entorns saludables.

 A continuació es detalla el programa preparat per les cinc universitats i que es desenvoluparà en els diferents campus:

 Universitat de València

Dilluns 27, Salut i Nutrició amb la determinació dels factors de risc cardiovascular de 9.30 a 13.30 hores al Campus de Tarongers, Metro del Clínic, Mercat Central i Mercat de Russafa a càrrec dels estudiants de Nutrició, Infermeria i Medicina.

Dimarts 28, Salut Laboral amb tallers d'higiene postural al Campus de Tarongers i de Burjassot, a càrrec dels estudiants de Fisioteràpia i del personal dels gabinets mèdics. També es posaran estands informatius al Campus de Burjassot.

Dimecres 29, els estudiants de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport passaran el test de condició física al Mercat Central de 10.00 a 13.00 hores

Dijous 30, al campus de Blasco Ibáñez es realitzaran tallers de reanimació per part d'estudiants d'Infermeria i hi haurà punts d'assessorament en tabaquisme i malalties de transmissió sexual.

 

Universitat d'Alacant

A aquesta Universitat es faran les següents activitat i cursos:

Curs: Què mengem? Alimentació saludable en l'espai universitari, a càrrec del Gabinet de Nutrició. Activitat oberta a tota la comunitat universitària

Tallers de reciclatge, a càrrec d'ECONENVES, amb activitats culturals per tot el campus

Batucada pel campus, a càrrec del grup "Pan de Azúcar"

Activitats físiques a l'aire lliure, a càrrec del Servei d'Esports

Canvi fum per vitamines: intercanvi de cigarretes per fruita, a càrrec d'estudiants voluntaris d'Infermeria, Màrqueting i Geografia

 

Universitat Jaume I

Dilluns 27 d'abril

10.00-14 Les associacions informen. Taules informatives d'associacions que promouen la salut i les conductes saludables (PATIM, ALCER, UNISEXIDA, ADI-CAS, CODINUCOVA)

12.00-12.30 Sessió de mindfulness

Dimarts 28 d'abril       Gala d'Hospitals Optimistes

Dimecres 29 d'abril

10.00-17 L'alumnat de Medicina, amb la col·laboració de l'associació HCEM, desenvolupen 4 taules temàtiques on es plantegen informacions i jocs relacionats amb l'educació sexual, l'alcohol i el tabac, l'obesitat i la dieta, la promoció de l'esport

 

Dijous 30 d'abril La transferència de la investigació a l'empresa

10.00-17 Taules informatives de grups d'investigació, spin-off i empreses UJI on s'informara sobre els programes, tractaments i pautes per  a la promoció de la salut

12.00-12.30    Sessió de mindfulness

 

Universitat Politècnica de València

Sota el lema Esport i Salut el Servei d'Esports ha organitzat a l'Àgora de la UPV les següents activitats:

Dilluns 27 d'abril: FIT BALL

Dimarts 28 d'abril: TAICHI

Dimecres 29 d'abril: STEP

Dijous 30 d'abril: BALLS LLATINS

A més, dimecres 29 d'abril tindrà lloc la Campanya de Sensibilització de Gestió de Residus en l'Àgora de la UPV.

Durant la setmana saludable, la web principal de la UPV mantindrà un enllaç a la Setmana de la Salut amb informació sobre les diferents unitats que desenvolupen activitats de promoció de la salut en el marc de les Universitats Públiques Saludables.

Universitat Miguel Hernández

Del 20 al 24 d'abril ha tingut lloc la celebració de la Setmana UMH Sostenible 2015, organitzada i coordinada per l'Oficina Ambiental.

 

Més informació:

www.uv.es

www.ua.es

www.uji.es

www.upv.es

www.umh.es

 
Universitat deValència
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència
Edifici Beatriu Civera
C/Serpis nº 29
46010 València
Tel.963395000
Fax.963395008

web:
http://www.uv.es/cdciencia
facebook: http://goo.gl/fpkVhW
twitter: http://goo.gl/wVOzKb
Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. 
Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça
cdciencia@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario