martes, 20 de julio de 2010

Conferència de Antonio Lazcano

SEMINARIS DE L'INSTITUT CAVANILLES DE BIODIVERSITAT I BIOLOGIA EVOLUTIVA SOBRE COMPLEXITAT I EVOLUCIÓ
Conferència
"De vuelta a los clásicos: hacia una revalorización del
experimento de Miller
"
Impartida per
Antonio Lazcano Araujo,

Facultad de Ciencias,
UNAM
,, México.

En 1953 Stanley L. Miller, un estudiant de doctorat de Harold C. Urey a la Universitat de Chicago, realitzà un experiment on intentà simular les condicions de la Terra primitiva per a investigar la fase de síntesi de composts orgànics predita per la teoria d'Oparin sobre l'origen de la vida. Com és ben sabut, Miller va sotmetre durant una setmana una mescla de metà, amoníac, hidrogen i vapor d'aigua a l'acció de descàrregues elèctriques, i aconseguí demostrar que era possible sintetitzar diversos aminoàcids. La disponibilitat de les mostres de tots els experiments que Miller va fer durant la seua carrera científica, així com de mètodes analítics extraordinàriament acurats, ha permés que Lazcano i els seus col·laboradors reexaminen els resultats de l'experiment original i d'altres que Miller mai no va publicar. També han estudiat la possibilitat de la formació d'aminoàcids en atmosferes primitives on el diòxid de carboni i el nitrogen foren els gasos més abundants, més d'acord amb els models contemporanis de l'atmosfera prebiòtica.

El professor Lazcano està realitzant una estada de recerca a l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, dins del programa de científics visitants del projecte Prometeo dirigit per Andrés Moya, catedràtic de genètica de la Universitat de València.


Dia: dijous 22 de juliol de 2010
Hora: 12.30 h
Lloc: Sala d'Actes dels Instituts del Parc Científic
Parc Científic de la Universitat de València


Càtedra de Divulgació de la Ciència
Universitat de València
Gabinet de Política Científica
campus de Blasco Ibáñez
C/ Amadeu de Savoia nº 4 2a planta
46010 València
Tel. 96-3395000
Fax 96-3395008
http://www.valencia.edu/cdciencia

Vostè rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça cdciencia@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario