miércoles, 17 de abril de 2013

WALLACE 100 -CICLE DE CONFERÈNCIES "LA GEOGRAFIA DE LA VIDA"

Recordatori

CICLE DE CONFERÈNCIES "LA GEOGRAFIA DE LA VIDA"

L'amenaça de les espècies invasores sobre la biodiversitat de les Illes Galàpagos

Conferència a càrrec d'Anna Traveset, CSIC i Universitat de les Illes Balears

Les illes alberguen bona part de la biodiversitat amenaçada. Preservar i restaurar la integritat d'interaccions entre les espècies natives és realment un repte. Les illes Galàpagos són actualment un dels arxipèlags oceànics més envaïts, amb prop d'un 60% de la flora introduïda pels humans i una gran fracció d'invertebrats terrestres també exòtics, sobretot insectes. Aquestes espècies exòtiques estableixen noves interaccions amb les natives, afectant molt l'estructura i l'estabilitat de les comunitats.

Anna Traveset és doctora en biologia per la Universitat de Pennsylvania i professora d'investigació del CSIC a l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (CSIC-UIB). La seua recerca principal tracta de les interaccions entre plantes i animals, sobretot la pol·linització i dispersió de llavors des perspectives ecològiques i evolutives. Des de que treballa a les Illes Balears, s'ha especialitzat en sistemes insulars, amb l'objectiu d'analitzar fins a quin punt les interaccions biòtiques són claus per al manteniment de la seua biodiversitat. També s'interessa pels mecanismes pels quals aquestes interacciones estan amenaçades per diferents motors de canvi global. Des de fa uns anys també investiga a les Illes Canàries i a les Galàpagos.

Data 17.04.2013
hora 19.00h
Lloc Octubre Centre de Cultura Contemporània Aula 1


Universitat de València
Unitat de Cultura Cientifica
Càtedra de Divulgació de la Ciència
C/ Amadeu de Savoia nº 4 2a planta
46010 València
Tel.963395000
Fax. 963395008
http://www.uv.es/cdciencia
Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.  Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça cdciencia@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario