viernes, 13 de marzo de 2015

La Universitat celebra el Dia Meteorològic Mundial

La Universitat celebra el Dia Meteorològic Mundial

 

La Universitat de València i la delegació territorial de l'Agència Estatal de Meteorologia a la Comunitat Valenciana (Aemet) celebraran el Dia Meteorològic Mundial el pròxim 23 de març a les 12h  La sessió a l'edifici de Rectorat serà inaugurada per la vicerectora d'Investigació i Política Científica, Pilar Campins, mentre que el catedràtic de Física de la Terra i Termodinàmica de la Universitat de València Vicente Caselles dictarà la conferència magistral de la jornada, dedicada enguany al coneixement climàtic i l'acció pel clima per part de l'Organització Meteorològica Mundial.

 

NOVES TECNOLOGIES CONTRA LA SEQUERA

El catedràtic de Física de la Terra advocarà per l'ús de les noves tecnologies via satèl·lit per aconseguir "importants estalvis en el consum d'aigua en els regadius, que pot arribar a un litre per metre quadrat si es fa una aplicació individualitzada de la metodologia informàtica creada a la Universitat de València basada en càlculs sobre l'evapotranspiració". Vicente Caselles comentarà que, aquesta eina, es va crear el 1985 i que ja s'ha aplicat a diversos llocs d'Espanya, d'Europa i dels Estats Units amb resultats satisfactoris.

 

            PREMIS AEMET

Per la seua banda, l'Agència Estatal de Meteorologia atorgarà durant el Dia Meteorològic Mundial diversos diplomes de reconeixement a alguns dels seus col·laboradors. En concret, rebran el distintiu: Vicente Revert Calabuig, de l'observatori de Sant Antoni de Benaixeve, José María Martín Martín, de l'observatori del Villar, Juan Solbes Bou, de observatori de Benimantell, i Juan Antonio Pitarch Tena, de l'observatori de Nules Poble, i també les entitats CEMA Venta Mina de l'Obra Social Caixa Mediterrari per l'observatori de Venta Mina, i la Fundación Cajamar Valencia per l'observatori de Paiporta.

 
Universitat deValència
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència
Edifici Beatriu Civera C/Serpis nº 29
46010 València
Tel.963395000
Fax.963395008
web:
http://www.uv.es/cdciencia
facebook: http://goo.gl/fpkVhW
twitter: http://goo.gl/wVOzKb
Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. 
Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça
cdciencia@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario