martes, 20 de octubre de 2015

Conferència "Ramon Llull: de l'Ars Magna al càlcul d'acords"

Dimecres 21 d'octubre de 2015, 19.30 hores Octubre Centre de Cultura Contemporània Carrer San Ferran 12 - València

Amb motiu de la celebració de la 17a Setmana de la Ciència de la Universitat de València i de la celebració del 18è Congrés Internacional de l'Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial, Carles Sierra, investigador de l'Institut d'Investigació d'Intel·ligència Artificial-CSIC, impartirà la conferència:

"Ramon Llull: de l'Ars Magna al càlcul d'acords"

El filòsof Ramon Llull (1212-1316) va proposar l'Ars lul·liana, un mètode argumentatiu per convèncer els no cristians de la veritat de la fe cristiana. Encara que aquest propòsit és òbviament fútil, en Ramon Llull va fer una contribució seminal a un dels temes de recerca més interessants en l'àrea de sistemes multiagent: El Càlcul d'Acords. Va proposar un alfabet bàsic, (estès posteriorment per Leibniz, qui va fer servir números), que, mitjançant combinacions, construiria una visió consistent del món amb la que tothom hauria d'estar d'acord. En aquesta xerrada es descriurà la contribució d'en Llull a la lògica, l'argumentació i l'elecció social i les tendències actuals en el Càlcul d'Acords. En particular, es farà un repàs de les tècniques de negociació, argumentació i reglamentació, i quan siga possible es relacionaran amb la visió d'en Llull.

 
més informació: http://www.uv.es/cdciencia
 
Universitat deValència
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència
Edifici Beatriu Civera
C/Serpis nº 29
46010 València
Tel.963395000
Fax.963395008
web:
http://www.uv.es/cdciencia
facebook: http://goo.gl/fpkVhW
twitter: http://goo.gl/wVOzKb
Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. 
Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça
cdciencia@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario