martes, 18 de octubre de 2011

Canvi de conferenciant en el Cicle de Conferències el que no sabem

Canvi de conferenciant per al dia 20

 

L'Origen de l'Univers"

Per Alberto Fernández

Fins a fa menys de cent anys, no estava clar  ni tan sols, què era l'Univers. Fa menys de vuitanta anys, les preguntes sobre el seu origen van deixar de ser motiu de remors, passant a formar part de la Física Teòrica. No fa ni quaranta anys es van obtenir les primeres pistes observacionals que apuntaven que l'Univers, certament, va tenir un origen.

Des de fa vint anys aquestes pistes són ja sòlides, fins al punt que avui existeix un model adequat que (pensem) explica moltes coses sobre l'Univers que observem i el seu principi. Parlarem d'aquestes pistes, però també dels molts espais buits que encara poblen la nostra comprensió i de les possibles escapatòries per a evitar-los.

 

Alberto Fernández Soto: (Gijón, 1969), científic Titular del CSIC en L'Institut de Física de Cantabria (CSIC-UC). Format en la Universitat de Cantabria, ha treballat a Itàlia, Austràlia i Estats Units entre 1996 i 2002, i en la Universitat de València fins a 2008.

El seu treball se centra en temes relacionats amb la formació i evolució de les galàxies, observacions de l'univers primerenc, i estudis del . Més de 90 publicacions internacionals, d'elles 40 en revistes de primer ordre. Articles de divulgació científica en El País, Heraldo d'Aragó, Investigació i Ciència o Mètode. Membre dels equips responsables de l'explotació de la càmera Osiris (Gran Telescopi de Canàries), el telescopi REM (telescopi robòtic italià situat a Xile), i del disseny d'un nou instrument per al futur gran telescopi europeu EELT.

 

Dia 20/10/2011

 

Hora a les 19 h.

Lloc: Aula Cultural de la CAM de Torrent

Sala d' actes

Centro de Formación

C/ Caja de Ahorros 4 Torrent

 

 

 

Cátedra de Divulgació de la Ciència

Universitat de València

Gabinet de Política Científica

C/ Amadeu de Savoia nº 4  2a planta

46010 València

Tel. 963395000

Fax. 963395008

http://www.uv.es/cdciencia

 

Vosté rep aquesta comunícació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça cdciencia@uv.es

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario