lunes, 23 de julio de 2012

Conferència: "El bosó de Higgs i el LHC: història d'una recerca"

 

25 de juliol de 2012, a les 19:00h.

Lloc: Auditori del Centre Cultural Bancaja - Plaça de Tetuan

 

Entrada lliure fins completar aforament

 

Conferència: "El bosó de Higgs i el LHC: història d'una recerca"

Conferència pública on experts  de l'Institut de Física Corpuscular (IFIC), centre mixt CSIC-UVEG, expliquen la recent trobada anunciada pel CERN d'una nova partícula elemental que podria ser el bosó de Higgs, la famosa partícula que donaria origen a la massa en l'Univers.

 

L'acte consistirà en un diàleg entre un físic teòric i un físic experimental que abastarà la història de la recerca d'aquesta partícula, l'última peça que falta per descobrir per a completar el trencaclosques de les partícules elementals. Aquesta recerca s'ha desenvolupat durant els últims 50 anys i ha requerit la construcció de l'instrument científic més gran i complex del món, el Gran Col·lisionador d'Hadrons per a comprovar la seua existència.

 

La conferència es desenvolupa en el marc de BOOST2012, congrés organitzat per l'IFIC que reuneix a un centenar d'experts mundials en l'estudi de partícules massives altament energètiques, conegudes com a 'boosted objects', produïdes en acceleradors de partícules com el LHC.

El seu estudi obrirà una porta a la recerca de la física desconeguda fins ara, a més de conèixer millor les característiques de la nova partícula descoberta al LHC.

 

Aquesta és la quarta edició d'una sèrie de congressos que s'inicià en

2009 en SLAC (Stanford), i que ha continuat a Oxford (2010) i Princeton (2011).

 

Més informació:

 

http://ific.uv.es/~boost2012/

 

Càtedra de Divulgació de la Ciència
Universitat de València
Gabinet de Política Científica
C/ Amadeu de Savoia nº 4  2a planta
46010 València
Tel. 963395000
Fax. 963395008
http://www.uv.es/cdciencia

Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.  Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça cdciencia@uv.es

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario