martes, 27 de enero de 2015

Juan Ignacio Cirac protagonitzarà un Encontre d'Excel·lència VLC/CAMPUS en Física

Juan Ignacio Cirac protagonitzarà un Encontre d'Excel·lència VLC/CAMPUS en Física

L'investigador Ignacio Cirac, director de la Divisió Teòrica de l'Institut Max Planck d'Òptica Quàntica de Garching (Alemanya), premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica el 2006 i premi Wolf en Física de 2013, serà el convidat principal de la Trobada d'Excel·lència que tindrà lloc a la Universitat de València.
La investigació del professor Cirac se centra en la teoria quàntica de la informació, en la qual ha desenvolupat un sistema de computació basat en mecànica quàntica que permetrà, en un futur, dissenyar algoritmes molt més ràpids i fer les comunicacions més eficients i segures.
 
En aquesta Trobada d'Excel·lència en Física, Cirac impartirà la conferència "Simuladors quàntics" el proper dijous 29 de gener a les 16 h a la sala Charles Darwin del campus de Burjassot de la Universitat de València.
 
Així mateix, el dia 30 de gener i també en el marc de les activitats del Campus d'Excel·lència VLC/CAMPUS, rebrà la més alta distinció acadèmica que la Universitat de València atorga, la investidura com a doctor honoris causa.
 
Els Encontres d'Excel·lència Internacional són una iniciativa del Campus d'Excel·lència Internacional (CEI) VLC/CAMPUS i estan finançats dins del programa CEI promogut pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. L'objectiu d'aquests programes anuals és fomentar el talent a través de conferències, reunions i diàlegs de premis Nobel i científics excel·lents amb investigadors en formació en les àrees d'especialització del CEI

Conferència "Simuladors quàntics" a càrrec de Juan Ignacio Cirac
Data: 29 de gener
Hora: 16 hores
Lloc: Sala Charles Darwin del campus de Burjassot de la Universitat de València


més informació
www.uv.es/cdciencia

Universitat deValència
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència
C/Serpis nº 29
46010 València
Tel.963395000
Fax.963395008

Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça
cdciencia@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario