viernes, 30 de enero de 2015

Primeres Jornades de Formació: Del Laboratori al Tribunal

 

Del Laboratori al Tribunal: El valor de la prova (Pericial) Genètica en el camp del Dret Civil.

 

Dates: 5 i 6 de març de 2015

 

Lloc de celebració : Saló d'actes de la Ciutat de la Justícia de València.

 

En el quefer diari, els professionals del camp de la genètica forense i del dret civil troben una sèrie de dificultats a l'hora d'establir la relació de parentiu entre diferents individus. Des de l'ús adequat de les eines de la biologia molecular fins a l'expressió dels resultats genètics davant un tribunal, sorgeixen diverses situacions amb una certa conflictivitat que han de superar-se mitjançant el diàleg entre el tribunal i el laboratori.

 

Aquestes jornades pretenen acostar des d'un punt de vista eminentment pràctic els problemes que planteja la prova pericial genètica en el camp del dret i les possibles solucions a les quals es pot arribar.

S'analitzaran les conseqüències d'una sol·licitud de prova incorrecta o incompleta, els factors que determinen els resultats, l'expressió deficient dels pèrits o la comprensió errònia dels tribunals També es tractaran situacions quotidianes generades amb l'expressió de "veritat biològica" i "certesa del percentatge" utilitzades pels tribunals i aquelles que són realment útils. Les sessions també aprofundiran en la necessitat de disposar d'un protocol adequat que fixe la correcta cadena de custòdia i les situacions conflictives que es poden derivar de casos de consentiment sense informació adequada o del desconeixement i la dificultat d'entendre la normativa civil. Finalment, s'abordarà el punt de vista dels juristes en relació amb la prova pericial genètica respecte a l'esborrany de la llei del Registre Civil.

 

Més informació

 

Inscripció


Informació en   http://www.uv.es/cdciencia

 

Universitat deValència
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència
C/Serpis nº 29
46010 València
Tel.963395000
Fax.963395008

Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça
cdciencia@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario