miércoles, 10 de octubre de 2012

BAR DE CIÈNCIES I CONFERÈNCIA Homenatge a Lynn Margulis

 

CONFERÈNCIA
Simbiosi i evolució: cap a una biografia científica de Lynn Margulis

Conferència d'Antonio Lazcano (Universidad Nacional Autónoma de México) presentat per Emili Piera i Reis Juan(periodistes) 

Després d'haver estat rebutjat per diverses revistes científiques, en 1967 Lynn Margulis va publicar en el Journal of Theoretical Biology la seua proposta sobre l'origen endosimbiòtic de les cèl·lules eucariotes. Encara que s'ha dit que es tractava d'una idea que ja havia estat suggerida des de finals del segle XIX, la lectura detallada dels treballs on es va parlar de simbiosis i evolució abans de Margulis demostra que eren propostes que formaven part de les alternatives al darwinisme comuns en aquells temps i que, en el general, es tractava de treballs amb poc suport empíric. D'altra banda, la hipòtesi endosimbiòtica suggerida per Margulis va ser publicada en una època en la qual la molecularització de les ciències de la vida va portar a un abandó cada vegada més intens de la citologia clàssica i de la història natural. Mentre que la majoria dels biòlegs miraven cap a l'interior de les cèl·lules sota una òptica molecular, Lynn Margulis va preferir veure en sentit contrari i proposar l'origen de les cèl·lules amb nucli en un context geològic i amb prediccions específiques sobre l'evolució del metabolisme i la genètica dels precursors dels diferents components dels eucariotes. 

Data: Divendres 26 d'octubre
Hora: a les 19.00h 
Lloc: Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de València


BAR DE CIÈNCIES

Homenatge a Lynn Margulis
Bar de Ciències: "El planeta dels microbis"

Actes del centenari de la Societat Catalana de Biologia (SCB-IEC)
Setmana dels Premis Octubre

Espai Ciència (IEC) de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània Us penseu que ací qui mana són els polítics o els banquers? En realitat, tothom depèn de les activitats bioquímiques dels microbis. A escala individual, sense la microbiota que ens habita, per dins i per fora, no som res. A escala planetària, la vida necessita de l'acció incansable d'una biosfera microscòpica. Definitivament, el món és governat per microbis.

Amb la participació de
--Ricard Amils, del Centro de Astrobiología, CSIC-INTA, Madrid
--Ricard Guerrero, de la Universitat de Barcelona i l'Institut d'Estudis Catalans

--Núria Cadenes, periodista d'El Temps

Data:Dijous 25 d'octubre
Hora: a les 19.00h
Lloc: Cafeteria de l'Octubre CCC



Universitat de València
Unitat de Cultura Cientifica
Càtedra de Divulgació de la Ciència
C/ Amadeu de Savoia nº 4 2a planta
46010 València
Tel.963395000
Fax. 963395008
http://www.uv.es/cdciencia

Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.  Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça cdciencia@uv.es


No hay comentarios:

Publicar un comentario