El científic Valery Rubakov imparteix dues conferències a l'Institut de Física Corpuscular i la Facultat de Física
És possible crear un univers com el nostre al laboratori? Es pot arribar a conèixer què va passar en el Big Bang? Valery A. Rubakov, investigador cap de l'Institut de Recerca Nuclear (INR) de l'Acadèmia Russa de Ciències, abordarà aquestes suggeridores qüestions en dues conferències que impartirà a l'Institut de Física Corpuscular (IFIC, CSIC-UV) i a la Facultat de Física de la Universitat de València. Amb Rubakov comença una sèrie de conferències impartides per científics de reconegut prestigi internacional organitzades arran de la recent concessió de la distinció com a Centre d'Excel·lència Severo Ochoa a l'Institut de Física Corpuscular.
Rubakov, especialista en teoria quàntica de camps i física d'altes energies, oferirà divendres 18 de setembre el col·loqui titulat "Towards creating a universe in the laboratory", on abordarà una antiga qüestió teòrica: es pot crear artificialment un univers com el nostre al laboratori? Encara que postulats com el teorema de la singularitat de Penrose i Hawking descarten aquesta possibilitat, Rubakov exposarà altres teories que permeten aquest escenari.
El col·loqui organitzat per l'IFIC tindrà lloc en el Saló d'Actes de l'Edifici de Capçalera del Parc Científic de la Universitat de València (Catedràtic José Beltrán, 2), divendres 18 a les 11:30 hores. Es troba en el marc dels IVICFA's Fridays, una sèrie de workshops organitzats per l'Institut Valencià de Recerca Cooperativa en Física Avançada, xarxa de 18 grups d'excel·lència en diferents àmbits de la Física creada amb el suport de la Generalitat valenciana i coordinada per l' IFIC.
Dijous 24 de setembre a les 12:30 hores, el científic rus visitarà la Facultat de Física de la Universitat de València (Saló d'Actes de la Biblioteca de Ciències, Campus de Burjassot) per a oferir als estudiants la conferència "The Universe before the hot Big Bang", on tractarà una altra qüestió teòrica fonamental: podem arribar a conèixer què va passar just en l'instant de la Gran Explosió que va donar origen al nostre univers? Amb experiments com el Gran Col·lisionador d'Hadrons (LHC) podem reconstruir les condicions que van existir instants després del Big Bang (10-10 segons), però Rubakov disertarà sobre la possibilitat d'arribar encara més lluny.
Rubakov (Moscou, 1955) es va graduar en Física en la Universitat Estatal de Moscou en 1978 i va realitzar el seu doctorat en l'Institut de Recerca Nuclear de l'Acadèmia Russa de Ciències en 1981, on va començar la seua carrera com a investigador. El 1987 es va convertir en vicedirector de recerca de la instituci, i cap científic en 1994. També és professor en la Universitat Estatal de Moscou.
Ha rebut nombrosos premis per la seua recerca, inclosa la Medalla d'Or i Premi per a joves científics de l'Acadèmia Russa de Ciències en 1984; el Premi A. A. Friedmann de l'Acadèmia Russa de Ciències en 1997; el Premi Pomeranchuk de l'Institut de Física Teòrica i Experimental en 2003; el Premi M.A. Markov de l'Institut de Recerca Nuclear en 2005; el Premi Bruno Pontecorvo en 2008; el Premi J. Hans D. Jensen de la Universitat de Heidelberg i la Solvay Chair en Física dels Instituts Internacionals Solvay a Brusselles en 2009; i el Premi Julius Wess en 2010.
Més informació:
Conferència a l'IFIC:
http://indico.ific.uv.es/indico/conferenceDisplay.py?confId=2538
http://indico.ific.uv.es/indico/conferenceDisplay.py?confId=2562
Conferència a la Facultat de Física:
http://www.uv.es/uvweb/fisica/ca/cicle-conferencies/curs-2015/2016-1285947738047.html
Universitat deValència
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència
Edifici Beatriu Civera
C/Serpis nº 29
46010 València
Tel.963395000
Fax.963395008
web: http://www.uv.es/cdciencia
facebook: http://goo.gl/fpkVhW
twitter: http://goo.gl/wVOzKb
Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.
Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça cdciencia@uv.es
No hay comentarios:
Publicar un comentario