martes, 20 de mayo de 2014

CONFERÈNCIA CSIC DIVULGACIÓ i Quarta edició d'Inspiraciència

CONFERÈNCIA CSIC DIVULGACIÓ i QUARTA EDICIÓ D'INSPIRACIÈNCIA 

Verne: la novel·la científica i geogràfica

Jesús Navarro
Professor de recerca del CSIC en L'Institut de Física Corpuscular, centre mixt del CSIC i la Universitat de València

data: 22 maig de 2014
Hora: 19:00 hores.
Lloc: Museu de Ciències Naturals.
c/General Élio (Jardins de Vivers), s/n.  València

Els seus contemporanis li van veure com el creador d'un nou gènere literari: la novel·la científica i geogràfica. Més de cent anys després de la mort de l'escriptor ens podem preguntar pels motius que li van portar a incorporar la ciència en les seves novel·les, per l'abast dels seus coneixements i, sobretot, per la validesa actual del seu aspecte divulgador. Aquesta divulgació segueix sent efectiva avui dia, no tant pels coneixements que transmet -antiquats o erronis moltes vegades- sinó per la capacitat d'encuriosir en joves i majors. L'obra de Verne fa compatibles somnis d'aventura amb una anàlisi reflexiva, transmet la idea que conèixer el món que ens envolta és també una aventura en la qual es poden descobrir meravelles que fan somiar.

Conferència organitzada amb motiu de la quarta edició d'Inspiraciència, concurs de relats d'inspiració científica. Inspiraciència és una iniciativa de la Unitat de Cultura Científica de la Delegació del CSIC a Catalunya i de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona, que compta amb el patrocini de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d'Economia i Competitivitat. Inspiraciència és una invitació a tots a pensar i imaginar la ciència de manera participativa, a través de l'escriptura. El concurs té dues categories: juvenil, per a participants d'entre 12 a 17 anys, i adults, a partir de 18 anys.

Cicle de xerrades:   En aquesta quarta edició, es prosseguirà la voluntat de donar presència física al concurs. Mentre estigui obert, s'organitzaran una sèrie de xerrades a les diferents ciutats on està present el CSIC per oferir algunes claus dels punts de confluència de la ciència i la literatura.

Més informació: http://www.inspiraciencia.es

Universitat deValència
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència
C/Serpis nº 29
46010 València
Tel.963395000
Fax.963395008

Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça cdciencia@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario