Dimecres 18 de novembre, a les 16 hores
Palau de Cerveró València
Conferència (en anglés): 'Propietat Intel·lectual, Dret i Cultura Industrial en el segle XX grec', per Stathis Arapostathis
L'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero presenta aquest dimecres 18 el seminari Intellectual Property, Law and Industrial Culture in 20th century Greece (Propietat Intel·lectual, Dret i Cultura Industrial al segle XX grec), el qual serà impartit al Palau de Cerveró de València per Stathis Arapostathis professor d'Història de la Ciència de la Universitat d'Atenes. L'acte, en anglés, tindrà lloc a les 16 hores en la sala de conferències de l'Institut i es retransmetrà en directe a través del següent enllaç: http://encuentro.uv.es/hcc.
La ponència del professor grec relaciona que patentar sovint s'ha relacionat amb la capacitat d'innovació d'un país, i tracta els enfocaments historiogràfics sobre aquest fet, la cultura jurídica de les patents als països, les estratègies d'estat per a patents, i en molts casos, la manca de voluntat per a harmonitzar i complir amb els tractats i directives de caràcter transnacional.
Stathis Arapostathis explicarà la situació de la ciència i les patents a Grècia durant el segle XX, fent èmfasi al període entre els anys 1900 a 1940. També la transició fins a la Llei de 1987 i el marc jurídic i legislatiu actual. El docent també analitzarà la transició del sistema grec de patents d'un sistema de privilegis a un altre de drets; i la situació actual a les indústries farmacèutiques i de software.
Aquest seminari forma part del cicle de seminaris Els drets sobre la propietat intel·lectual en ciència i tecnologia de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica i de l'Institut de la Medicina i de la Ciència López Piñero. Té l'objectiu d'aprofundir en l'anàlisi dels drets de la propietat intel·lectual, un tema de gran actualitat tant en els estudis històrics i socials de la ciència com en la comunitat científica. Tots els seminaris s'impartiran a la sala de conferències de l'IHMC López Piñero.
Statyis Arapostathis és professor d'Història de la Ciència i de la Tecnologia a la Universitat d'Atenes. Ha treballat al Regne Unit sobre la relació entre la història de l'enginyeria eléctrica, la propietat intel·lectual i les polítiques tecnològiques del Govern. El seu últim llibre, del qual és coautor Graeme Gooday, és Patently Contestable: Electrical Technologies and Inventor Identities in Britain, 1870-1930.
Es pot consultar el programa complet de conferències en aquest enllaç: http://arban.espais.iec.cat/2015/09/07/programa-de-col%C2%B7loquis-de-la-schct-2015-2016
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència
Edifici Beatriu Civera
C/Serpis nº 29
46010 València
Tel.963395000
Fax.963395008
web: http://www.uv.es/cdciencia
facebook: http://goo.gl/fpkVhW
twitter: http://goo.gl/wVOzKb
Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.
Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça cdciencia@uv.es
CLÀUSULA DE CONFIDENCIALITAT
Aquest missatge ha estat generat des d'un compte de la Universitat de València per a les finalitats pròpies de la institució.
El seu contingut es considera confidencial i, llevat que la seua naturalesa així ho exigisca, no se'n permet la reproducció o distribució sense autorització expressa.
Si heu rebut indegudament el correu, us demanem que advertiu d'aquest fet al remitent i que l'elimineu.
En el lloc web institucional de la Universitat de València podeu consultar les nostres condicions d'ús i polítiques de privacitat pel que fa a l'enviament de correu electrònic (http://links.uv.es/E0GKasq, http://links.uv.es/26uC3dX).
Podeu comunicar qualsevol incidència relacionada amb la recepció dels nostres correus electrònics, i en particular aquelles que es relacionen amb la seguretat i la confidencialitat, mitjançant lopd@uv.es
No hay comentarios:
Publicar un comentario