lunes, 7 de febrero de 2011

Activitats commemoratives per a la celebració del "Dia de Darwin"

DIA DE DARWIN  2011

Una iniciativa de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, la Facultat de Ciències Biològiques, la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València i Acció Cultural del País Valencià i patrocinat per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), la Societat Catalana de Biologia i la CAM.

La celebració del Día de Darwin pretén destacar la contribució de Darwin a la ciència i promoure l'educació pública de les ciències i les humanitats en general.   En aquest esdeveniment internacional estan convidats a participar tot el públic en general, les institucions públiques i privades, els mijtans de comunicació i tots els entusiastes de la divulgació del coneixement científic.

El primer esdeveniment per celebrar aquesta commemoració va tenir lloc a la Universitat de Stanford, promogut per un grup d'estudiants i la Comunitat Humanística, el 22 d'abril de 1995. Aleshores, Donald Johnson, descobridors dels primers fòssils humans anomenats "Lucy", va impartir una conferència titulada "Darwin i els Orígens humans".

Posteriorment, es va canviar la data de celebració perquè coincidís amb l'aniversari de Darwin, al voltant del 12 de febrer. Des d'aleshores, són moltes les institucions públiques i privades que organitzen diferents activitats divulgadores del coneixement científic amb motiu d'aquesta commemoració.

La Universitat de València hi participa activament en aquesta commemoració des de l'any 2006, com una de les activitats preparatòries de la gran celebració del bicentenari del gran naturalista que va tindre lloc el passat 2009. No obstant això, la Universitat de València ja comptava amb una tradició centenària d'aquesta commemoració, des de que en 1909 un grup d'estudiants de medicina van decidir honorar el centenari del naixement de Charles Robert Darwin.  

La celebració del "Dia de Darwin" a la Universitat de València és una iniciativa de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, la Facultat de Ciències Biològiques i la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, Acció Cultural del País Valencià, l'Institut d'Estudis Catalans i la Societat Catalana de Biologia.

El bar de ciències "Vida Extraterrestre" també forma part del programa Bars de Ciència 'Innova el teu futur', el qual compta amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) del Ministerio de Ciencia e Innovación. Les activitats de la Càtedra de Divulgació de la Ciència són possibles gràcies al patrocini de la Caja Mediterráneo
(CAM)

Programa:

DIMECRES 9 DE FEBRER
BAR DE CIÈNCIES

Octubre Centre de Cultura Contemporània, C. Sant Ferran 12, València, 19 hores
VIDA EXTRATERRESTRE?
Intervenen Ricardo Amils (Centro de Astrobiología, Madrid), Fernando Ballesteros (Observatori Astronòmic de la Universitat de València) i Juli Peretó (Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, Universitat de València). Modera: Núria Cadenes (periodista d'El Temps).


DIJOUS 10 DE FEBRER
CONFERÈNCIA

Sala Charles Darwin,
Aulari Interfacultatiu,
Campus de Burjassot-Paterna,
12.30 hores
QUÈ ENS DIUEN ELS GENOMES D'ESPÈCIES HUMANES EXTINGIDES?
Carles Lalueza-Fox (Institut de Biologia Evolutiva, UPF-CSIC, Barcelona)

Visita les activitats internacionals i la història d'aquesta celebració:
www.darwinday.org

més informació : http://www.uv.es/cdciencia 

Cátedra de Divulgació de la Ciència
Universitat de València
Gabinet de Política Científica
C/ Amadeu de Savoia nº 4 2a planta
46010 València
Tel. 963395000
Fax. 963395008
http://www.uv.es/cdciencia

Vosté rep aquesta comunícació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça
cdciencia@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario