jueves, 1 de octubre de 2015

conferència "Bretxes de gènere: treball i temps lliure" que impartirà la doctora Cristina García de la UAM

Conferència

2 d'octubre de 2015, a les 12.30 hores

Sala d'actes de la Facultat de Ciències Socials Campus de Tarongers – Universitat de València

 

Amb motiu de la finalització i tancament del projecte d'investigació "La bretxa salarial i la bretxa de cures. Dos factors de desigualtat de gènere" del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València s'ha organitzat la conferència "Bretxes de

gènere: treball i temps lliure" que impartirà la doctora Cristina García de la UAM.

 

"Bretxes de gènere: treball i temps lliure"

En aquesta conferència es part d'una consideració del treball que inclou tant l'ocupació com el treball no remunerat. Aquesta perspectiva força deixar enrere la clàssica distribució de temps que agrupava aquest en 8 hores per a treballar, 8 hores per a dormir i 8 hores per a l'oci (expressat en 8x3). Aquesta distribució és falsa, especialment per a les dones. Les enquestes d'us del temps ens aporten valuosa informació sobre com es distribueix el temps entre la població i quin és el grau de participació de dones i homes en diferents activitats. Aquesta mirada quantitativa i cronomètrica del temps diu poc de la qualitat del temps viscut.

El temps, entès com a un recurs, del qual disposa tota la població, ocupa un lloc important en recents estudis sobre pobresa. Aquesta perspectiva col·loca al temps com a element que, juntament amb els ingressos, determina la pobresa. Pobresa de temps no equival a mancança de temps. El dèficit de temps apareix quan la dedicació a les ocupacions domèstiques ocupen bona part del temps disponible, mentre la privació de temps afecta als qui no tenen autonomia sobre el temps propi. Igualment, el temps lliure no pot ser vist si no és des de la vivència d'un temps de qualitat, autogestionat i articulat amb altres temps socials.

 

Cristina García Sainz és professora titular de Sociologia a la Universitat Autònoma de Madrid. Llicenciada i doctora en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid. Ha treballat com a tècnica d'Estudis a la Administració Pública en els àmbits local, autonòmic i estatals en matèries d'ocupació, immigració i assumptes i indicadors de gènere. És docent del Departament de Sociologia de la UAM des de l'any 2000. Té més de mig centenar de publicacions en llibres i revistes. Entre les seues línies d'investigació principals destaquen: treball, gènere i usos del temps.

Les seues pròximes publicacions són "Gènere i usos del tems", en Situación Social en España (CIS) i "El impacto de la crisis econòmica en la pobreza de tiempo y la desigualdad del genero" (Arbor)


Universitat deValència
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència
Edifici Beatriu Civera
C/Serpis nº 29
46010 València
Tel.963395000
Fax.963395008
web:
http://www.uv.es/cdciencia
facebook: http://goo.gl/fpkVhW
twitter: http://goo.gl/wVOzKb
Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. 
Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça
cdciencia@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario