martes, 27 de junio de 2017

[Escriu-me] Taller d’introducció a les llengües i cultures eslaves (juliol de 2017)

Si no veieu bé el missatge cliqueu en aquest enllaç.

Seguiu-nos al Facebook i al Twiter.


Taller d'introducció a les llengües i cultures eslaves (juliol de 2017)


Els pobles eslaus són una branca ètnica i lingüística dels pobles indoeuropeus establerta principalment a Europa. Des del principi del segle VI, es van expandir des del seu territori originari (que se suposa que era a l'Europa de l'Est) per establir-se a la major part dels Balcans, l'Europa de l'Est i l'àrea oriental de l'Europa central.vMés endavant, molts també es van establir a Sibèria i a l'Àsia central o van emigrar a altres parts del món.

Els pobles eslaus es classifiquen geogràficament, com també ho fan les llengües eslaves, en tres grans grups: els eslaus occidentals (els txecs, els caixubis, els moravians, els polonesos, els silesians, els eslovacs i els sòrabs), els eslaus orientals (els bielorussos, els russos, els rutens i els ucraïnesos), i els eslaus meridionals (els búlgars, els macedonis, els montenegrins, els serbis, els croats, els bosnians i els eslovens). 


Les llengües eslaves formen una branca de la família lingüística indoeuropea. Es parlen a l'est i al centre d'Europa, als Balcans i a zones del nord d'Àsia. Les diverses llengües eslaves es van començar a separar de l'eslau antic cap al segle X. Comparteixen tota una sèrie de trets comuns, com ara una morfologia de fusió o sintètica, les declinacions (la majora amb set casos), l'abundància de consonants i d'aplecs consonàntics i l'ordre lliure de les paraules. Hi ha tres grans grups en què engloben les llengües eslaves: l'oriental (amb el rus, el bielorús i l'ucraïnès), l'occidental (amb el polonès, el txec, l'eslovac i el sòrab) i el meridional amb l'antic eslavònic, el búlgar, el macedoni, el serbo-croat i l'eslovè).


Si tens curiositat per conèixer aquestes i algunes altres peculiaritats de la llengües i cultures eslaves, faràs una estada a algun estat eslau o, simplement, hi viatjaràs pròximament, el Taller d'introducció a les llengües i cultures eslaves, te'n pot servir de base.


En l'enllaç <http://www.spluv.es/tallers>, hi ha tota la informació sobre el taller d'iniciació a la llengua i cultura poloneses, com també de la resta de llengües: armeni, búlgar, romanès, ucraïnès, rus, italià, francès i anglès, a més d'un taller general d'introducció a les llengües eslaves.



'Incerta glòria' a la fresca a Velluters (29 de juny de 2016, 22.00 h) 

Entrada lliure. Capacitat limitada. Recorda portar-hi la cadira. La programació pot patir canvis d'última hora per part de les distribuïdores.
115 minuts
Directora: Agustí Villaronga
Marcel Borràs,  Núria Prims,  Oriol Pla,  Bruna Cusí,  Luisa Gavasa,  Terele Pávez, Juan Diego,  Fernando Esteso,  Bruno Bergonzini,  Mario Alberto Díez,  David Bagés, Jorge Usón,  Roger Casamajor,  Rubén Jiménez Sanz
Any 1937, al Front d'Aragó, en plena guerra d'Espanya. Lluís, un jove oficial republicà, destinat a un lloc, temporalment inactiu, en un erm desert, coneix una enigmàtica viuda qui s'enamora.
Organitza: Racó de la Corbella, Ciutat Vella Batega
Hi col·labora: Servei de Política Lingüística



'I, Daniel Blake' (VOS) ['Jo, Daniel Blake'] de Ken Loach a la fresca a Benimaclet (2 de juliol, 22.00 h) 

Versió original en anglès subtitulada en valencià. Entrada lliure. Recorda portar-hi la cadira
100 minuts
Versió original en anglès subtitulada en valencià
Director: Ken Loach
Dave Johns,  Hayley Squires,  Briana Shann,  Dylan McKiernan,  Kate Rutter, Sharon Percy,  Kema Sikazwe,  Steven Richens,  Amanda Payne
Lloc: a la plaça de Benimaclet, València
Ambientada el 1953, narra l'enfrontament real que, en defensa del periodisme independent, van mantenir el famós periodista i presentador de la CBS Edward R. Murrow (David Strathairn) i el seu productor Fred Friendly (George Clooney) contra el poderós senador anticomunista Joseph McCarthy, fet que va determinar el final de la "cacera de bruixes".
I més cinema a la fresca a Benimaclet:
  • Five Broken Cameras [Cinc càmeres trencades] (versió original en anglès subtitulada en valencià), 9 de juliol a les 22.00 h (documental)
  • Good Night, and Good Luck [Bona nit i bona sort] (versió original en anglès subtitulada en valencià), 16 de juliol a les 22.00 h
Organitza: Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet
Hi col·labora: Servei de Política Lingüística

Cinema en valencià als AlbaTexas 

La col·laboració amb els Cinemes AlbaTexas, que es limitarà a les pel·lícules programades en valencià, és a dir, films en versió original en valencià, en versió original subtitulada en valencià o en versió doblada al valencià, i oberta a qualsevol projecció o sessió de dilluns a diumenge. Haureu de consultar la programació al web dels cinemes per saber les pel·lícules que acompleixen aquests requisits.
Qualsevol persona de la comunitat universitària (estudiants, PAS, PDI i membres de l'Associació d'Amics i Antics Alumnes) podran recollir els bons de la campanya als centres d'autoaprenentatge de llengües presentant el carnet universitari.
Cada bo es podrà bescanviar, a la taquilla dels cinemes, el mateix dia de la sessió a la qual es vol assistir, per una entrada gratuïta per a qualsevol projecció en valencià de qualsevol dia i sessió. Òbviament, el bescanvi per a una sessió concreta estarà condicionat per la disponibilitat d'entrades.








Aquest missatge s'ha enviat mitjançant una llista de correu electrònic oficial del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València. Els destinataris són membres de la comunitat universitària, usuaris dels nostres serveis i persones que han sol·licitat rebre informació sobre les nostres activitats. Si desitgeu donar-vos de baixa d'aquesta llista, envieu un missatge a l'adreça listserv@listserv.uv.es, sense tema o assumpte, i que duga en el cos: "unsubscribe escriu-me".

This message has been sent to you via an official e-mail list belonging to the the University of Valencia's Language Policy Service. The recipients are members of the university community, users of our services and people who have asked to receive information about our activities. If you wish to be removed from this list, please, send a message to listserv@listserv.uv.es, leaving the subject empty and including "unsubscribe escriu-me" in the body.




No hay comentarios:

Publicar un comentario