martes, 19 de enero de 2016

Conferència Premis Nobel 2015: Física

Conferència Premis Nobel 2015: Física

Data: 20.01.2016

Hora: 19.00h

Lloc: al primer pis de L'Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC)

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99

 

Premi Nobel de Física 2015 atorgat a

Takaaki Kajita i Arthur B. McDonald

"pel descobriment de les oscil•lacions neutrí, que mostren que els neutrins tenen massa".

 

Les partícules "fantasma" també tremolen: oscil•lacions de neutrins.

Farem un repàs a la història i les propietats dels neutrins (la partícula "fantasma"). En particular, discutirem què són les oscil•lacions de neutrins i la importància del seu descobriment pels Premis Nobel de 2015, Takaaki Kajita (SuperKamiokande) del Japó i Arthur B. McDonald (SNO) de Canada, per entendre el món en què vivim i l'evolució de l'Univers

 

Conferència a càrrec d'Arcadi Santamaria

Institut de Física Corpuscular, Universitat de València-CSIC

 

Arcadi Santamaria, nascut a Borriol (Plana Alta) en 1959. Va estudiar al CP l'Hereu de Borriol, a l'Institut Francesc Ribalta de Castelló i a la Universitat de València (UV) on acabà el doctorat en 1986. Ha treballat com a investigador a la "Carnegie Mellon University, Pittsburgh, U.S.A" (1987-89), al "Max-Planck-Institut, München, Alemanya" (1989-90) i al "CERN, Genève, Suissa" (1992-94). Des de 1990 és professor de la UV i membre de l'IFIC (UV-CSIC). Des de 2008 és també Catedràtic de Física Teòrica de la UV. La seua recerca s'ha desenvolupat en el camp de la Física de les Partícules Elementals en temes que van des de l'anàlisi dels efectes quàntics de quarks pesats en l'experiment LEP del CERN, fins al disseny de models per a explicar la petita massa dels neutrins, passant per la formulació i estudi de teories amb més de quatre dimensions.
 
 
Universitat de València
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència
Edifici Beatriu Civera
C/Serpis nº 29
46010 València
Tel.963395000
Fax.963395008
web:
http://www.uv.es/cdciencia
facebook: http://goo.gl/fpkVhW
twitter: http://goo.gl/wVOzKb
Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. 
Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça
cdciencia@uv.es

CLÀUSULA DE CONFIDENCIALITAT 

Aquest missatge ha estat generat des d'un compte de la Universitat de València per a les finalitats pròpies de la institució.
El seu contingut es considera confidencial i, llevat que la seua naturalesa així ho exigisca, no se'n permet la reproducció o distribució sense autorització expressa.
Si heu rebut indegudament el correu, us demanem que advertiu d'aquest fet al remitent i que l'elimineu.
En el lloc web institucional de la
Universitat de València podeu consultar les nostres condicions d'ús i polítiques de privacitat pel que fa a l'enviament de correu electrònic (http://links.uv.es/E0GKasq, http://links.uv.es/26uC3dX).
Podeu comunicar qualsevol incidència relacionada amb la recepció dels nostres correus electrònics, i en particular aquelles que es relacionen amb la seguretat i la confidencialitat, mitjançant lopd@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario