lunes, 4 de junio de 2012

Presentació del llibre "La llanterna meravellosa"

<
 
  
 

PRESENTACIO DE LLIBRE

Dilluns 4 de juny, a les 19.00H

FNAC San Agustí
Carrer Guillem de Castro, 9-11
46007 València

Presentació del llibre "La llanterna meravellosa" de José Antonio Gordillo, guardonat amb el VI Premi Vicent Andrés Estellés de Narrativa Científica Universitat de València Estudi General La llanterna meravellosa recrea la fascinant vida d'un veritable pioner del cinema, George Albert Smith (Londres, 1864-Brighton, 1959). Smith, considerat també com a un showman, un hipnotitzador i un mentalista, va ser un experimentat llanternista en l'època victoriana. Enfront dels arxiconeguts Lumière, Méliès, etc., "inventors" del cinema, Smith començà a guanyar rellevància tardanament gràcies al treball realitzat per institucions com el Science Museum de Londres, el British Film Institute o els National Film Archives del Regne Unit. Amb més de 75 pel·lícules de gènere, que aportaren grans innovacions tècniques i formals, el genial inventor del cèlebre sistema de cinema en color Kinemacolor ha estat injustament tractat per la historia. La present biografia novel·lada pretén ser una humil aportació al coneixement de la seua tasca.

José Antonio Gordillo Martorell (València, 1970) és divulgador científic i gestor cultural. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València en l'especialitat d'Història Contemporània, és doctor en Belles Arts i ha cursat el màster en gestió cultural per la Universitat Politècnica de València. Actualment exerceix el seu treball com a responsable de la Secció Didàctica de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Càtedra de Divulgació de la Ciència
Universitat de València
Gabinet de Política Científica
C/ Amadeu de Savoia nº 4  2a planta
46010 València
Tel. 963395000
Fax. 963395008
http://www.uv.es/cdciencia
Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.  Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça cdciencia@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario