lunes, 5 de junio de 2017

[Escriu-me] Inicieu-vos en les llengües eslaves! Taller d’introducció a la llengua i cultura búlgares

Si no veieu bé el missatge cliqueu en aquest enllaç.

Seguiu-nos al Facebook i al Twiter.


Taller d'introducció a la llengua i cultura búlgares (del 3 al 27 de juliol de 2017) 

El búlgar és una llengua indoeuropea pertanyent a la branca meridional de les llengües eslaves. Destaca entre aquestes perquè va ser la primera que va produir literatura i perquè l'església ortodoxa en fa servir una variant arcaica com a llengua eclesiàstica. Gramaticalment, també és una llengua peculiar per la desaparició de la declinació, present a les altres llengües eslaves modernes, i perquè conserva tota la complexitat del sistema verbal que caracteritzava el búlgar antic. Totes aquestes característiques i algunes altres, quant al lèxic, fan que siga un pont entre les llengües eslaves i entre aquestes, el grec i les llengües romàniques, especialment el romanès.
Si tens curiositat per conèixer aquestes i algunes altres peculiaritats de la llengua i cultura búlgares, faràs una estada com a erasmus a Bulgària o, simplement, hi viatjaràs pròximament, el Taller d'introducció a la llengua i cultura búlgares te'n poden servir de base. En l'enllaç <http://www.spluv.es/tallers> trobaràs tota la informació sobre el taller i el formulari d'inscripció, com també de la resta de llengües: armeni, romanès, ucraïnès, polonès, rus, italià, francès i anglès, a més d'un taller general d'introducció a les llengües eslaves.


'Ballerina' a Tres Forques (9 de juny, 22.00 h) 

Per la teua comoditat, millor si portes la cadira (nosaltres en tenim un nombre limitat)
89 minuts
Cinema d'animació
Versió doblada en valencià
Direcció: Éric Warin,  Éric Summer
Felicia, després de perdre els pares, viu en un orfenat a la Bretanya, on va nàixer. La seua passió és la dansa i somia a convertir-se en una ballarina professional. Per aconseguir-ho fuig amb l'ajuda del seu amic Víctor i viatja fins al París del 1879. Allà es farà passar per una altra persona per aconseguir entrar com a alumna a la Grand Opera i així lluitar per la vida que desitja.
I més cinema en valencià a la fresca a Tres Forques:
- Buscant la Dory, divendres 16 de juny a les 22.00 h
Nota: la programació pot patir canvis d'última hora per part de les distribuïdores cinematogràfiques o per raons meteorològiques.

 

Hi col·labora: Servei de Política Lingüística

'Mascotes' a Benimàmet (17 de juny, 22.00 h) 

Hi pots portar la cadira.
87 minuts
Cinema d'animació
Versió doblada en valencià
Direcció: Chris Renaud, Yarrow Cheney
Lloc: carrer de Santiago Calatrava, València (darrere de la biblioteca)
En un edifici d'apartaments de Manhattan, la vida de Max com a mascota preferida corre perill quan la seua propietària porta a casa un altre gos anomenat Duke, amb qui Max aviat té certes diferències. Però les dues mascotes han de deixar enrere la rivalitat quan s'assabenten que un adorable conillet blanc anomenat Snowball està reclutant un exèrcit d'animals domèstics que han abandonat, decidits a venjar-se de tots els animals domèstics feliços i dels amos.
I més cinema en valencià a la fresca a Tres Forques:
Ballerina, divendres 9 de juny a les 22.00 h
- Buscant la Dory, divendres 16 de juny a les 22.00 h
Nota: la programació pot patir canvis d'última hora per part de les distribuïdores cinematogràfiques o per raons meteorològiques.

 

Hi col·labora: Servei de Política Lingüística

Cinema en valencià als AlbaTexas 

La col·laboració amb els Cinemes AlbaTexas, que es limitarà a les pel·lícules programades en valencià, és a dir, films en versió original en valencià, en versió original subtitulada en valencià o en versió doblada al valencià, i oberta a qualsevol projecció o sessió de dilluns a diumenge. Haureu de consultar la programació al web dels cinemes per saber les pel·lícules que acompleixen aquests requisits.
Qualsevol persona de la comunitat universitària (estudiants, PAS, PDI i membres de l'Associació d'Amics i Antics Alumnes) podran recollir els bons de la campanya als centres d'autoaprenentatge de llengües presentant el carnet universitari.
Cada bo es podrà bescanviar, a la taquilla dels cinemes, el mateix dia de la sessió a la qual es vol assistir, per una entrada gratuïta per a qualsevol projecció en valencià de qualsevol dia i sessió. Òbviament, el bescanvi per a una sessió concreta estarà condicionat per la disponibilitat d'entrades.







Aquest missatge s'ha enviat mitjançant una llista de correu electrònic oficial del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València. Els destinataris són membres de la comunitat universitària, usuaris dels nostres serveis i persones que han sol·licitat rebre informació sobre les nostres activitats. Si desitgeu donar-vos de baixa d'aquesta llista, envieu un missatge a l'adreça listserv@listserv.uv.es, sense tema o assumpte, i que duga en el cos: "unsubscribe escriu-me".

This message has been sent to you via an official e-mail list belonging to the the University of Valencia's Language Policy Service. The recipients are members of the university community, users of our services and people who have asked to receive information about our activities. If you wish to be removed from this list, please, send a message to listserv@listserv.uv.es, leaving the subject empty and including "unsubscribe escriu-me" in the body.




















No hay comentarios:

Publicar un comentario