lunes, 30 de mayo de 2011

Conferències ANY INTERNACIONAL DE LA QUÍMICA

Conferència

Cicle Any Internacional de la Química

 

Molècules que han canviat (poc o molt) el món

Conferència a càrrec de  Xavier Duran, amb motiu de la  celebració de l'ANY INTERNACIONAL DE LA QUÍMICA i la publicació del seu  llibre "Molècules en acció. Del big bang als materials del futur"

 

En el llibre l'autor mostra com la química ajuda a comprendre des de les reaccions que es produeixen en els éssers vius fins a alguns grans reptes de la tecnologia. En un llenguatge assequible i un to amè, el llibre ofereix una visió de la química que, sense oblidar la seva part més fosca, permet veure aquesta ciència des d'una nova perspectiva.

 

Xavier Duran, es  llicenciat en Ciències Químiques, doctor en Ciències de la Comunicació de la UAB i director del programa "El medi ambient" de TV3 des de 1999

 

Data 01/06/2011

hora  19.00h

Lloc:: Octubre Centre de Cultura Contemporània

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99

 


Conferència

Cicle Any Internacional de la Química

 

Nanociència i nanotecnologia: la revolució del molt menut

A càrrec de Fernando Sapiña

La nanotecnociència és un nou camp interdisciplinar d'investigació considerat com el nucli de molts dels desenvolupaments tecnològics del segle XXI. Ens proveirà de nous productes i serveis que incidiran en multitud d'aspectes de la nostra vida diària. La nanotecnociència impactarà sobre l'economia i la societat en tres escales de temps distintes. Les aplicacions actuals són el resultat d'avanços en branques de la ciència aplicada ja ben establides, com la ciència dels materials. A mitjà termini, proporcionarà mètodes per a botar algunes barreres del desenvolupament tecnològic compreses i conegudes des de fa temps. Les aplicacions a llarg termini correspondran a nous principis i comportaments encara per descobrir.

 

Fernando Sapiña Navarro és professor del Departament de Química Inorgànica i investigador de l'Institut de Ciència dels Materials de la Universitat de València. La seua investigació està orientada al disseny de vies de síntesi de materials amb composició, microestructura i propietats controlades, així com a la seua caracterització.

 

Ha treballat, entre altres temes, en magnetisme molecular, superconductors d'alta temperatura crítica i materials magnetoresistius. Pel que fa a les seues activitats de divulgació científica, col·labora habitualment a la revista Mètode, on ha coordinat distints monogràfics i en la que té una secció fixa sobre la relació entre la ciència i la cuina, La ciència a taula. És autor dels llibres "Un futur sostenible?" (València: Bromera-PUV, 2000) i "El repte energètic" (València: Bromera-PUV, 2005) i és director de les col•leccions de llibres Sense Fronteres i Ciència entre lletres.

 

Data 08.06.2011

Hora: 19.00h

Lloc: Octubre Centre de Cultura Contemporània

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99

 

 

Cátedra de Divulgació de la Ciència

Universitat de València

Gabinet de Política Científica

C/ Amadeu de Savoia nº 4  2a planta

46010 València

Tel. 963395000

Fax. 963395008

http://www.uv.es/cdciencia

 

Vosté rep aquesta comunícació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça cdciencia@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario