viernes, 15 de abril de 2016

Conferències ConecTalk: Ones gravitatòries. Què són i com s'han detectat?

 

Ones gravitatòries. Què són i com s'han detectat?

José A. Font, director del Departament d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València


Data: 20 d'Abril de 2016

Hora: a les 19 h

Lloc: Seu de la Fundació Cañada Blanch

C/Jorge Juan 4 (Valencia)

 

El passat 14 de Setembre de 2015, l'Observatori d'Ones Gravitatòries per Interferometria Laser LIGO (per les seves sigles en anglès) va realitzar la primera detecció directa d'una ona gravitatòria, GW150914. Després de setmanes d'anàlisis, la confirmació oficial de la detecció es va anunciar el passat 11 de febrer de 2016.
Aquest anunci constitueix l'inici d'una nova astronomia, l'astronomia de radiació gravitatòria. En aquesta conferència explicarem què són les ones gravitatòries i com es produeixen. A més,coneixerem com esforços teòrics i experimentals sense precedents en el camp de la gravitació han fet finalment possible la detecció directa de la radiació gravitatòria, completant-se així, en el centenari de la formulació de la teoria de la relativitat general, el monumental llegat intel·lectual d'Einstein.

 
Universitat de València
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència
Edifici Beatriu Civera
C/Serpis nº 29
46010 València
Tel.963395000
Fax.963395008
web:
http://www.uv.es/cdciencia
facebook: http://goo.gl/fpkVhW
twitter: http://goo.gl/wVOzKb
Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. 
Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça
cdciencia@uv.es

CLÀUSULA DE CONFIDENCIALITAT 

Aquest missatge ha estat generat des d'un compte de la Universitat de València per a les finalitats pròpies de la institució.
El seu contingut es considera confidencial i, llevat que la seua naturalesa així ho exigisca, no se'n permet la reproducció o distribució sense autorització expressa.
Si heu rebut indegudament el correu, us demanem que advertiu d'aquest fet al remitent i que l'elimineu.
En el lloc web institucional de la
Universitat de València podeu consultar les nostres condicions d'ús i polítiques de privacitat pel que fa a l'enviament de correu electrònic (http://links.uv.es/E0GKasq, http://links.uv.es/26uC3dX).
Podeu comunicar qualsevol incidència relacionada amb la recepció dels nostres correus electrònics, i en particular aquelles que es relacionen amb la seguretat i la confidencialitat, mitjançant lopd@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario