lunes, 18 de abril de 2016

Seminaris "Ciència entre disciplines"

Seminaris "Ciència entre disciplines"

 

SEMINARI 4. Açò no és un vídeojoc. Percebre històries sense botons.

 

A càrrec de Guillermo Muñoz Matutano, de l'Associació Piratas de la Ciencia, i Moisés Mañas, del Departament d'Escultura de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València

 

Dissabte 23 d'abril, de 10.00 a 14.00 hores Col·legi Major Rector Peset Carrer del Forn de Sant Nicolau, 4 València

 

La visió és un dels nostres sentits destacats. En la nostra societat tecnològica la imatge es converteix en un dels àtoms informatius i comunicatius principals. L'objecte càmera, paradigma d'ull tecnològic, s'inclou en cadascuna de les nostres noves aplicacions. Però el procés de veure amaga penombres i plecs invisibles. L'invisible presenta mancances de significat si no és, alhora, llegible, processable, identificable, recognoscible . Per mitjà d'aquests processos podem traduir dades visuals a imatges cognoscibles, per narrar, d'aquesta manera, la història visual que tots els nostres ulls --biològics i tecnològics-- veuen. En aquest seminari, a través del procés de mesurament científic i la representació artística, jugarem amb diferents exemples de tecnologies d'imatge. Jugarem a través del procés perceptiu de veure, per entendre altres processos paral·lels, com la visualització, la representació o la transcodificació de dades. Jugarem visualment, des de la col·laboració de les disciplines artística i científica, per entendre que la imatge no és un objecte passiu, sinó una representació d'un flux dinàmic d'informació, l'esquelet del qual amaga tots els misteris de la percepció, totes les mecàniques d'un videojoc .

 

http://ir.uv.es/u2Upiae

 

 
Universitat de València
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència
Edifici Beatriu Civera
C/Serpis nº 29
46010 València
Tel.963395000
Fax.963395008
web:
http://www.uv.es/cdciencia
facebook: http://goo.gl/fpkVhW
twitter: http://goo.gl/wVOzKb
Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. 
Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça
cdciencia@uv.es

CLÀUSULA DE CONFIDENCIALITAT 

Aquest missatge ha estat generat des d'un compte de la Universitat de València per a les finalitats pròpies de la institució.
El seu contingut es considera confidencial i, llevat que la seua naturalesa així ho exigisca, no se'n permet la reproducció o distribució sense autorització expressa.
Si heu rebut indegudament el correu, us demanem que advertiu d'aquest fet al remitent i que l'elimineu.
En el lloc web institucional de la
Universitat de València podeu consultar les nostres condicions d'ús i polítiques de privacitat pel que fa a l'enviament de correu electrònic (http://links.uv.es/E0GKasq, http://links.uv.es/26uC3dX).
Podeu comunicar qualsevol incidència relacionada amb la recepció dels nostres correus electrònics, i en particular aquelles que es relacionen amb la seguretat i la confidencialitat, mitjançant lopd@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario