miércoles, 6 de abril de 2016

Viquimaratò Biologia València 2016


Viquimaratò Biologia València 2016

 

Dissabte 30 d'abril de 2016, de 9.00 a 18.30 hores

Octubre Centre de Cultura Contemporània 

Carrer  Sant Ferran, 12 – València

 

Inscripció : http://links.uv.es/5M4lUkq

 

 

Una Viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l'enciclopèdia. La Viquimarató Biologia València 2016 pretén millorar els continguts de diferents disciplines de la biologia a la Viquipèdia en català. L'objectiu és intentar obtindre una visió dels termes biològics introduïts a la Viquipèdia i ampliar determinats viquiprojectes com puguen ser el de Bioinformàtica, el de l'Arbre de la vida o el de Mamífers. Al mateix temps, la Viquimarató servirà d'introducció a la Viquipèdia per aquells assistents que encara no estiguin avesats amb el seu funcionament.

 

En aquesta edició, comptarem amb dues xerrades. En la primera, Miquel Duran intentarà persuadir i seduir els investigadors (especialment els científics) a considerar la Viquipèdia com a eina clau en la Ciència Oberta i intentarà mostrar l'abast de la tasca de recollir el coneixement científic de forma viquipèdica. En Miquel Duran és professor de química física de la Universitat de Girona i investigador en química teòrica i computacional. Podeu trobar informació relacionada amb el moviment Open Science aquí i aquí.  En la segona, Francesc Esteve ens introduirà en la Terminologia Científica. Francesc Esteve és cap d'Àrea del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i membre del Grup de Treball de Terminologia i Nomenclatura de la Xarxa Vives.

 

PROGRAMA

 

9.30-10.00 Registre

10.00-10.30 Introducció a l'edició en la Viquipèdia enfocada als científics

10.30-11-30 Estudi de l'estat de la biologia a la Viquipèdia, pluja d'idees, grups, viquimarató

11.30-12.00  Descans

12.00-13-00 Ciència oberta, a càrrec de Miquel Duran (@miquelduran

13.00-14.00 Dinar, temps lliure

14.00-14.30 Projectes germans de la Viquipèdia (Wikidata i Commons)

14.30-15.00 Recursos en Terminologia Científica, a càrrec de Francesc Esteve

15.00-18.00  Viquimarató

18.00-18.30  Posada en comú i comiat

 

La inscripció a l'activitat i al dinar és gratuïta. Els assistents hauran de portar el seu portàtil o tauleta i podran fer diferents tasques: revisar ortografia, ampliar continguts amb referències a partir de fonts fiables, traduir articles des del català a altres idiomes i a l'inrevés, etc.

 

Inscripció :http://links.uv.es/5M4lUkq

 

 

 
Universitat de València
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència
Edifici Beatriu Civera
C/Serpis nº 29
46010 València
Tel.963395000
Fax.963395008
web:
http://www.uv.es/cdciencia
facebook: http://goo.gl/fpkVhW
twitter: http://goo.gl/wVOzKb
Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. 
Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça
cdciencia@uv.es

CLÀUSULA DE CONFIDENCIALITAT 

Aquest missatge ha estat generat des d'un compte de la Universitat de València per a les finalitats pròpies de la institució.
El seu contingut es considera confidencial i, llevat que la seua naturalesa així ho exigisca, no se'n permet la reproducció o distribució sense autorització expressa.
Si heu rebut indegudament el correu, us demanem que advertiu d'aquest fet al remitent i que l'elimineu.
En el lloc web institucional de la
Universitat de València podeu consultar les nostres condicions d'ús i polítiques de privacitat pel que fa a l'enviament de correu electrònic (http://links.uv.es/E0GKasq, http://links.uv.es/26uC3dX).
Podeu comunicar qualsevol incidència relacionada amb la recepció dels nostres correus electrònics, i en particular aquelles que es relacionen amb la seguretat i la confidencialitat, mitjançant lopd@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario