viernes, 8 de abril de 2016

Seminaris "Ciència entre disciplines"

Seminaris "Ciència entre disciplines"

 

Seminari 2 - Desconstruint el delicte: de l'indici al perfil.

A càrrec de Mercè Aler Gay, de l'Associació de Piratas de la Ciencia, i la lletrada Yésica Abal Román

 

Dissabte 9 d'abril de 2016, de 10.00 a 14.00 hores Col·legi Major Rector Peset -

Sala de Seminaris 2 Carrer del Forn de Sant Nicolau, 4 València

 

Darrere un delicte podem conèixer certs aspectes del que ha succeït, basant-nos en el principi d'intercanvi de Locard, pel qual som capaços de recollir indicis i peces de convicció que poden tenir relació amb el delicte i que en permeten la desconstrucció. La genètica forense fa servir la biologia molecular per a identificar bé individus o bé les seues restes dipositades en forma d'indicis o vestigis en diferents peces de convicció. Per això s'empren marcadors genètics que no influeixen en l'expressió de gens, bàsicament microsatèl·lits (STR). Però abans d'arribar a la identificació del presumpte autor del delicte, hem de conèixer quins són els indicis que ens poden ajudar Coneixent el que és un indici, reconstruirem els seus components per arribar al perfil genètic que ens permeta establir qui o què el va deixar al lloc del delicte. El taller, eminentment pràctic, contribuirà a la visió amplia d'un procés científic unit a l'"humanístic" del camp jurídic, proporcionant la perspectiva transdisciplinària que ha d'acompanyar sempre tots els àmbits del coneixement.

 

 

 
Universitat de València
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència
Edifici Beatriu Civera
C/Serpis nº 29
46010 València
Tel.963395000
Fax.963395008
web:
http://www.uv.es/cdciencia
facebook: http://goo.gl/fpkVhW
twitter: http://goo.gl/wVOzKb
Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. 
Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça
cdciencia@uv.es

CLÀUSULA DE CONFIDENCIALITAT 

Aquest missatge ha estat generat des d'un compte de la Universitat de València per a les finalitats pròpies de la institució.
El seu contingut es considera confidencial i, llevat que la seua naturalesa així ho exigisca, no se'n permet la reproducció o distribució sense autorització expressa.
Si heu rebut indegudament el correu, us demanem que advertiu d'aquest fet al remitent i que l'elimineu.
En el lloc web institucional de la
Universitat de València podeu consultar les nostres condicions d'ús i polítiques de privacitat pel que fa a l'enviament de correu electrònic (http://links.uv.es/E0GKasq, http://links.uv.es/26uC3dX).
Podeu comunicar qualsevol incidència relacionada amb la recepció dels nostres correus electrònics, i en particular aquelles que es relacionen amb la seguretat i la confidencialitat, mitjançant lopd@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario